För oss är värdiga arbetsförhållanden samt miljö- och djurvälfärd otroligt viktigt och något vi prioriterar högt.

Vi håller ständigt ett öga på våra tillverkare och kontrollerar att de uppfyller våra strikta krav, både vad gäller arbetare samt miljö. Ett av våra många krav är att tillverkarna måste vara ISO-certifierade. På Kingsland har vi våra egna kvalitetskontrollanter, vilket innebär att vi med regelbundna intervaller kan kontrollera all produktion med vår egen personal, året runt. Vi använder ingen tredje part för dessa uppdrag, något som annars är normalt i branschen.

Av principskäl producerar Kingsland aldrig sina produkter i så kallade ”lågkostnadsland”, såsom Bangladesh, Kambodja, Vietnam med flera, just på grund av att d‍et är svårt att genomföra en grundlig kontroll i dessa länder. Våra kunder kan alltid se var våra kläder är tillverkade genom att titta på tvättrådsetiketten inuti våra produkter.

 

 

Förpackning: 
Kingsland strävar efter att endast använda återvinningsbara förpackningsmaterial, samt att aldrig använda mer förpackning än vad som behövs. Våra tillverkare använder endast genomskinliga återförslutningsbara polypåsar med självhäftande öppningar. Påsarna måste vara gjorda av polytelen (PE) eller polypropylen (PP) märkta med återvinningssymboler.

Vi har också slutat att använda kiselsyragel som skydd mot mögel och fukt – vi använder nu istället en naturlig produkt som uppfyller samma funktion.

 

Djurvälfärd:
Här på Kingsland känner vi att vi vill göra vårt bästa för att ta ansvar när d‍et gäller djurvälfärd. Som en följd av detta bestämde vi oss år 2012 att aldrig använda äkta päls i våra produkter, trots att vi alltid endast använt certifierad päls. Dessutom efterfrågar vi en mängd olika certifikat och veterinärrapporter för att följa upp att  våra leverantörer följer våra krav.

Kingsland vill vara en innovatör och trendsättare – inte bara vad gäller produktkvalitet och design, utan även angående vad som händer bakom kulisserna. Allt som listats ovan reflekteras på prislappen för Kingslands produkter. D‍et kostar att handla rättvist och riktigt, men vi står fast vid våra principer.