Hästsport. Ett ord som innefattar ridkonst samt utövandet av en mängd olika sportsliga grenar. Men d‍et handlar inte bara om förhållandet mellan ryttare och häst. Efter solnedgången tills långt bortom gryningen, så är hästar, ryttare, hästskötare och tränare några få av de passionerade individerna som är del av denna krävande livsstil. Utan den individuella motivationen och den starka lagandan som driver denna bransch framåt, så hade den aldrig nått den framgång som den har idag.
Inspirerad av allt detta strävar Kingsland efter att utveckla och anpassa sina kollektioner till denna unika livsstil.

Kingsland är ett norskt märke som sedan d‍et grundades år 1999 har vuxit till en av världens största tillverkare av utrustning och kläder inom hästsport. Kingsland har ett rykte för sin finkänsliga kombination av klassiskt hästmode och modern design.


 

 

På Kingsland lever vi ut traditionerna inom världen av hästsport. Den unika livsstilen omgiven av våra älskade hästar är så fängslande att d‍et har blivit en viktig del av vilka vi är. Detta är något som vi alltid har i åtanke, när vi säsong efter säsong visar vår stor respekt för d‍et klassiska ridmodet genom exklusiv design och högkvalitativa material för hästälskare och deras hästar.

 

Lin E. Kingsrød, grundare och produktchef, saknade något som var nytt och innovativt när hon var tävlingsryttare. - Till och med ridbyxorna saknade något, säger hon. Därför designade hon sitt egna sortiment och använde sitt hus som lager. Designen var traditionell, men kvaliteten och passformen var hästlängder före konkurrenterna. En av hennes första produkter var en sportig allvädersjacka som hon gav namnet Kingsland Bomber Jacket. Produkten har fått några mindre förbättringar över åren, men den finns fortfarande kvar i vår Classic Collection.

Med huvudkontor i Sarpsborg (Norge) lager i Ikast (Danmark) och kontor i Hangzhou (Kina) och såväl som agenter och grossister över hela världen, har Kingsland blivit ett berömt internationellt företag inom hästsportmode.